Polemforum.nl
Polenforum.nl •  Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004
 

   

Donald Tusk:
Nie ma złych wyborców. Nie ma też złych regionów. Jest zła, skorumpowana
i agresywna władza. To ona dzieli, by rządzić. Walczmy z nią, nie między sobą.

Er zijn geen slechte kiezers. Er zijn ook geen slechte regio's. Er is een slechte, corrupte en
agressieve overheid. Ze verdeelt om te regeren. Laten we met haar vechten, niet onder ons.


Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
Normal Topic 'Tweede Rozenrevolutie in Georgië' (Read 146 times)
Pieszyce*
Forum Administrator
*****
Online


Właściciel

Posts: 58.404
Joined: 10.01.2004
Gender: Male
'Tweede Rozenrevolutie in Georgië'
24.09.2008 at 18:05:05
Print Post  

'Tweede Rozenrevolutie in Georgië'

(Novum/AP) - In Georgië zal door een grondige reorganisatie van de overheid 'een tweede Rozenrevolutie' plaatsvinden. Dat heeft president Michail Saakasjvili dinsdag in een toespraak aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gezegd.


In zijn toespraak zei Saakasjvili dat Georgië verder zal democratiseren door onder andere een grotere onafhankelijkheid van het parlement en van het rechtsapparaat, meer middelen voor de oppositie en een beter evenwicht tussen de drie machten.

"Kort gezegd", zei Saakasjvili, "zullen we de geest van geweld en eigenmachtigheid bestrijden met de krachtigste wapens in ons arsenaal -te weten, ons streven naar alsmaar toenemende democratie binnen onze grenzen. Dat betekent niets minder dan een tweede Rozenrevolutie."

Tijdens de Rozenrevolutie in 2003 werd president Edoeard Sjevardnadze zonder bloedvergieten afgezet. Volgens Sjevardnadze is het verschil dat vijf jaar geleden gestreden werd tegen een vijand die van binnenuit kwam en dat de dreiging nu van buiten Georgië komt. Sjevardnadze verwees daarmee overduidelijk naar de Russische inval in Georgië van vorige maand.

Volgens de Amerikaanse president George Bush, die zijn Georgische bondgenoot een hart onder de riem wilde steken, had Rusland met die inval het handvest van de Verenigde Naties geschonden. "Het handvest van de VN bepaalt dat grote en kleine landen dezelfde rechten hebben", vertelde Bush de Algemene Vergadering. "De Russische invasie van Georgië vormde een schending van die woorden."

Eerder deze maand herhaalde premier Vladimir Poetin het standpunt dat Rusland niet anders kon dan in actie komen nadat Georgië Zuid-Ossetië had aangevallen.

http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article1864420.ece/_Tweede_Rozenrevolutie_in_G...; 24.09.2008
  
Back to top
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint
Bookmarks: Twitter Facebook Linked in Twitter