Polemforum.nl
Polenforum.nl •  Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004
 

   

Donald Tusk:
Nie ma złych wyborców. Nie ma też złych regionów. Jest zła, skorumpowana
i agresywna władza. To ona dzieli, by rządzić. Walczmy z nią, nie między sobą.

Er zijn geen slechte kiezers. Er zijn ook geen slechte regio's. Er is een slechte, corrupte en
agressieve overheid. Ze verdeelt om te regeren. Laten we met haar vechten, niet onder ons.


Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
Normal Topic 'Verenigd Rusland verliest meerderheid' (Read 754 times)
Pieszyce*
Forum Administrator
*****
Online


Właściciel

Posts: 58.306
Joined: 10.01.2004
Gender: Male
'Verenigd Rusland verliest meerderheid'
04.12.2011 at 17:39:07
Print Post  

'Verenigd Rusland verliest meerderheid' 

MOSKOU - De partij Verenigd Rusland van president Dmitri Medvedev en premier Vladimir Poetin verliest volgens een exitpoll haar meerderheid in de Doema, het Russische parlement.


De partij heeft volgens een representatieve peiling van het bureau VTsIOM tijdens de verkiezingen van zondag 48,5 procent van de stemmen gekregen.

De uitslag zou betekenen dat de partij 220 van de 450 zetels krijgt. Dat zijn er nu nog 315. Tijdens de parlementsverkiezingen in 2007 kreeg Verenigd Rusland nog ruim 64 procent van de stemmen.

De partij van Poetin en Medvedev blijft veruit de grootste partij. De tweede partij zou de Communistische Partij worden, met 19,8 procent.

http://www.nu.nl/buitenland/2685116/verenigd-rusland-verliest-meerderheid.html#&...;  04.12.2011
  
Back to top
IP Logged
 
Albert
Ex Member


Re: 'Verenigd Rusland verliest meerderheid'
Reply #1 - 04.12.2011 at 22:28:17
Print Post  
Russische kiezers straffen Poetin en Medvedev
zo 04 dec 2011, 18:52 

MOSKOU -  De Russische president Dmitri Medvedev en premier Vladimir Poetin hebben zondag een verrassend harde opdoffer gekregen van hun kiezers. Hun partij Verenigd Rusland is bij parlementsverkiezingen nog niet zeker van een meerderheid in het parlement. Medvedev en Poetin moeten wellicht steun zoeken bij andere partijen: een unieke situatie in Rusland. 
Na het tellen van 51 procent van de stemmen, heeft de partij Verenigd Rusland 49,7 procent van de stemmen. De Communistische Partij staat tweede met 19,7 procent, meldde de centrale kiescommissie. De populistische partij Rechtvaardig Rusland staat voorlopig derde met 12,9 procent. De ultranationalistische Liberaal Democratische Partij kom niet verder dan 12,2 procent.. Andere partijen kwamen niet boven de kiesdrempel van 7 procent. 
Twee exitpolls van onderzoeksbureaus hadden zondag al geduid op een uitslag van 46 à 48,5 procent voor Verenigd Rusland. 
De partij Verenigd Rusland verwacht de komende 5 jaar te blijven regeren. Premier Vladimir Poetin zei dat zijn partij dankzij dit resultaat „een stabiele ontwikkeling van het land kan verzekeren.” President Dmitri Medvedev zei op televisie dat deze uitslag „de sfeer van het land weergeeft” en dat er sprake is van „democratie in actie”. 
Veel kiezers zijn ontevreden over de corruptie en voelden zich buitenspel gezet. Dat komt mede doordat Medvedev en Poetin hadden afgesproken om van baan te wisselen. Of dat nog doorgaat na de forse dreun van de kiezers, is onzeker. 
Bij de verkiezingen konden 110 miljoen Russen hun stem uitbrengen op zeven toegelaten partijen. De opkomst bedroeg volgens een schatting 50,4 procent. De verkiezingen werden ontsierd door vele arrestaties, fraudemeldingen en internetaanvallen op kritische websites. 
Het is de eerste keer dat kritische websites op deze manier worden aangepakt. Daaronder waren ook de sites van de kritische radiozender Echo Moskou, waarnemersorganisatie Golos en nieuwssites zoals slon.ru en gazeta.ru. Volgens de hoofdredacteur van Echo Moskou was het een hackersaanval die kritische berichtgeving over de verkiezingen moet verhinderen. De politie pakte ruim 130 betogers op in Moskou en St. Petersburg. De demonstranten wilden protesteren tegen onregelmatigheden bij de verkiezingen. 

bron:http://www.telegraaf.nl/buitenland/11057646/__Russische_kiezers_straffen_Poetin_...;

  
Back to top
 
IP Logged
 
Pieszyce*
Forum Administrator
*****
Online


Właściciel

Posts: 58.306
Joined: 10.01.2004
Gender: Male
Re: 'Verenigd Rusland verliest meerderheid'
Reply #2 - 05.12.2011 at 19:30:13
Print Post  


Bij Russische verkiezingen ontbrak 'gelijk speelveld' zeggen internationale waarnemers 

Internationale waarnemers hebben verklaard dat de parlementaire verkiezingen "hellend" waren naar Vladimir Poetin’s partij Verenigd Rusland, die met een verminderde meerderheid won, afgelopen zondag.


Een verklaring op maandag uitgebracht door de monitorende vleugel van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) beweerde dat er "een gebrek was aan een gelijk speelveld tijdens het verkiezingsproces."

De OVSE noemde met name "het gebrek aan onafhankelijkheid van het verkiezing bestuur, de partijdigheid van de meeste media en de ongeoorloofde inmenging van de autoriteiten op verschillende niveaus."

Maandag’s verklaring bracht ook naar voren dat "hoewel zeven partijen kandidaat waren, de voorafgaande weigering van de registratie van bepaalde politieke partijen dit de politieke concurrentie verkleinde."

Niettemin, in weerwil van deze factoren, beweerde de OVSE dat "de kiezers gebruik maakten van hun recht om hun keuze te uiten."

Die keuze heeft gezien dat Verenigd Rusland daailde van een 64 procent aandeel van de stemming in 2007 tot 49,5 procent vandaag de dag, zoals blijkt nadat meer dan 95 procent van de stemmen waren geteld op maandagochtend.

Een beslissende comeback voor de communistische partij van Rusland heeft zich ook voorgedaan, met de extreem linkse groepering die 20 procent van de stemmen nam.

A Fair Rusland (SR), een partij van sociaal-democraten, kreeg 13 procent van de stemmen, terwijl de Liberale Democratische Partij (LDPR) net onder de 12 procent won. 

http://www.thenews.pl/1/10/Artykul/59675,Russian-elections-lacked-%E2%80%98level...      05.12.2011   
Russian elections lacked ‘level playfield’ say international observers
 
International observers have declared that parliamentary elections were “slanted” towards Vladimir Putin's United Russia party, which won with a reduced majority, Sunday.

A statement released on Monday by the monitoring wing of the Organisation for Security and Cooperation in Europe (OSCE) claimed that there was “a lack of a level playing field during the electoral process.”

The OSCE specifically cited “the lack of independence of the election administration, the partiality of most media, and the undue interference of state authorities at different levels.”

Monday's statement also highlighted that “although seven parties ran, the prior denial of registration to certain political parties narrowed the political competition.”

Nevertheless, in spite of these factors, the OSCE claimed that “voters took advantage of their right to express their choice.”

That choice has seen United Russia fall from a 64 percent share of the vote in 2007 to 49.5 percent today, as evidenced after over 95 percent of the votes were counted on Monday morning.

A decisive comeback for Russia's communist party has also occurred, with the far-left grouping taking 20 percent of the vote.

A Fair Russia (SR), a party of Social Democrats, gained 13 percent of the vote, while the Liberal Democratic Party (LDPR) won just under 12 percent. (nh/pg)

http://www.thenews.pl/1/10/Artykul/59675,Russian-elections-lacked-%E2%80%98level...      05.12.2011
  
Back to top
IP Logged
 
Pieszyce*
Forum Administrator
*****
Online


Właściciel

Posts: 58.306
Joined: 10.01.2004
Gender: Male
Re: 'Verenigd Rusland verliest meerderheid'
Reply #3 - 05.12.2011 at 20:13:12
Print Post  

Protest in Moskou tegen Poetin

AMSTERDAM - Duizenden mensen zijn maandag in Moskou de straat opgegaan om te protesteren tegen premier Vladimir Poetin en diens partij, Verenigd Rusland.


De partij van Poetin behaalde zondag net geen vijftig procent van de stemmen bij de parlementsverkiezingen, maar volgens de oppositie en waarnemers is er gefraudeerd.

Het was een van de grootste betogingen in jaren. De politie heeft een onbekend aantal demonstranten gearresteerd.

Enkele honderden betogers probeerden het kantoor van de kiescommissie in Moskou te bereiken, maar werden de pas afgesneden door de oproerpolitie. Die voerde de demonstranten af in bussen.

Naar schatting namen vijfduizend tot tienduizend mensen deel aan het protest. Ze scandeerden 'Rusland zonder Poetin'.

http://www.nu.nl/buitenland/2686045/protest-in-moskou-poetin.html ;   05.12.2011
  
Back to top
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint
Bookmarks: Twitter Facebook Linked in Twitter