Polemforum.nl Polenforum.nl  •  Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004
 

   

Donald Tusk:
Nie ma złych wyborców. Nie ma też złych regionów. Jest zła, skorumpowana
i agresywna władza. To ona dzieli, by rządzić. Walczmy z nią, nie między sobą.

Er zijn geen slechte kiezers. Er zijn ook geen slechte regio's. Er is een slechte, corrupte en
agressieve overheid. Ze verdeelt om te regeren. Laten we met haar vechten, niet onder ons.


Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
Normal Topic 'Sporen van explosie' gevonden op het Smoleńsk vliegtuig (Read 341 times)
Pieszyce*
Forum Administrator
*****
Offline


Właściciel

Posts: 57.920
Joined: 10.01.2004
Gender: Male
'Sporen van explosie' gevonden op het Smoleńsk vliegtuig
10.08.2017 at 01:27:03
Print Post  

'Sporen van explosie' gevonden op het Smoleńsk vliegtuig
 
"Sporen van een explosie" werden gevonden aan de linkerkant van het Poolse presidentiële vliegtuig dat in 2010 neerstortte en alle 96 mensen aan boord doodde in Smoleńsk, west-Rusland, heeft een speciale nieuwe commissie die de crash onderzocht gezegd.


"Schade aan de linker vleugel van de TU 154M werd niet gestart door de botsing met de berkenboom ... De vernietiging van de vleugel begon vóór de berkenboom ... en veel schade aan de linker vleugel van het vliegtuig van de TU 154M draagt sporen van een explosie" Zei de commissie woensdag in een verklaring.

Een eerder verslag in de crash, onder de vorige regering van Polen, zei dat de vleugel in een berkenboom sloeg dicht bij de landingsbaan op de militaire luchthaven Smoleńsk, waardoor het vliegtuig neerstortte.

De crash van 2010 doodde de Poolse president Lech Kaczyński, zijn vrouw Maria, en 94 anderen, veel van hen waren overheids- en militaire topambtenaren.

De nieuwe commissie die is opgericht door het conservatieve Wet en rechtvaardigheid Partij onder leiding van de tweelingbroer van de overleden president, nadat het in 2015 aan de macht kwam, beweerde eerder dit jaar dat het presidentiële vliegtuig waarschijnlijk door een explosie werd gebroken en neerstortte.

Het voegde eraan toe dat de Russische luchtverkeersleiders de Poolse piloten opzettelijk misleid hadden over hun locatie, toen zij op 10 april 2010 de baan van de militaire luchthaven Smolensk in west-Rusland benaderde.

Bron: IAR/The News.pl#Tags: Smoleńsk, PiS, Rusland, 

  
Back to top
IP Logged
 
Pieszyce*
Forum Administrator
*****
Offline


Właściciel

Posts: 57.920
Joined: 10.01.2004
Gender: Male
Re: 'Sporen van explosie' gevonden op het Smoleńsk vliegtuig
Reply #1 - 10.08.2017 at 01:45:51
Print Post  
Het houdt maar niet op en hoewel ik hem vroeger niet mocht vanwege zijn rechtse opstelling, is het tot nu de toe de enige mens, die het goed ziet, 
het opschrijft en uit, zonder dat iemand hem aan durft te pakken. Giertych is een topadvocaat, die al velen geholpen heeft en nergsn bang voor is.


Roman Giertych‏    22:35
 
Podkom. smoleńska: wybuch na skrzydle. Był już wybuch w kokpicie, trotyl w salonce i bomba w środku. Przed 10.09 obstawiam wybuch na ogonie.
Ondercom. Smolensk: Explosie op de vleugel. Was reeds een explosie in de cockpit, trotyl in de salon en een bom in het midden. 10.09 wedden dat er een explosie in de staart was.

Wat leesvoer

http://www.washingtonexaminer.com/poland-new-evidence-suggests-russia-may-have-k...

Er staat onder andere: 

Still, I'm not so sure we should deride the investigation so quickly. After all, last December, the committee investigators retained explosive analysis experts from the British military. 
Those experts are highly professional and well-insulated from Polish domestic politics. And if they found the explosives residue that the committee now claims to have recovered, that residue is real.

Toch ben ik niet zo zeker dat we het onderzoek zo snel moeten verwerpen. De commissie onderzoekers hebben immers in december explosieve analyse-experts van het Britse leger erbij gehaald. 
Die deskundigen zijn zeer professioneel en goed geïsoleerd uit de Poolse binnenlandse politiek. En als ze het residu van explosieven gevonden hebben die de commissie nu beweerd te hebben ontdekt, is dat residu echt.


Leuk dat de washingtonexaminer dit schrijft, maar toe nu toe heeft Polen alleen deze mensen aangevraagd, maar er is nooit een bericht verschenen dat ze ook daadwerkelijk werkten.

Ook hoeft het residu geen bewijs van een explosie te zijn, kan ook veroorzaakt worden door andere omstandigheden. Laten we vooral niet vergeten dat het vliegtuig nog in Rusland ligt, 
dat het destijds tot op de millimeter nauwkeurig [O wat was Polen boos] met hogedrukreinigers schoon gespoten is. Dus hoezo sporen??

We gaan het vanavond beleven Kaczynski onthuld voor het presidentiële paleis wat er gaande was.
  
Back to top
IP Logged
 
Pieszyce*
Forum Administrator
*****
Offline


Właściciel

Posts: 57.920
Joined: 10.01.2004
Gender: Male
Re: 'Sporen van explosie' gevonden op het Smoleńsk vliegtuig
Reply #2 - 13.08.2017 at 14:18:51
Print Post  

Russen verwerpen verslag van explosie op gecrashed Pools vliegtuig

Poolse deskundigen hebben <em>"onbegrijpelijke beweringen"</em> uitgesproken over bezorgde tekenen van een explosie op het Poolse presidentiële 
Tu-154M-vliegtuig dat in 2010 in de buurt van de Russische stad Smoleńsk neerstortte. Heeft de woordvoerster van het Russische onderzoekscomité 
Svetlana Petrenko gezegd, zoals geciteerd door het Russisch TASS het Staats Nieuws Agentschap.

Haar verklaring volgt een rapport van een speciale nieuwe Poolse commissie dat men "explosiesporen" had gevonden op de linkervleugel van het Poolse
presidentiële vliegtuig, dat met alle 96 mensen aan boord op 10 april 2010 in Smoleńsk, west-Rusland, neerstortte en alle inzittende doodde.

Een eerder rapport in de crash onder de vorige regering van Polen zei dat de vleugel in een berkenboom sloeg dicht bij de landingsbaan op de militaire
luchthaven Smoleńsk, waardoor het vliegtuig ineenstortte.

"Het is absoluut onduidelijk waarop de nieuwe conclusies van de Poolse deskundigen zijn gebaseerd," zei Petrenko donderdag, zoals aangehaald door TASS. 
"Direct na de crash, werd een ballistische test en een explosie beoordelingsstudie uitgevoerd, waaruit bleek dat het vliegtuig niet door explosieven was getroffen."

Petrenko voegde eraan toe: "Tegelijkertijd hebben Poolse deskundigen, waaronder leden van de nieuwe onderzoekscommissie, sinds 2014,geen onderzoek 
gedaan naar de vliegtuigfragmenten."


Volgens Petrenko, kwamen "zowel Russische als Poolse deskundigen"</em> in 2011 tot de conclusie dat de crash was veroorzaakt door de botsing van het 
vliegtuig met de berkenboom. <em>"Het vliegtuig was intact"
totdat het de berkenboom raakte, zei Petrenko, zoals geciteerd door TASS.

Zij stelde ook voor dat het wrak van het vliegtuig in Rusland bewaard werd als "materieel bewijs" in haar eigen onderzoek naar de crash.

Volgens de Poolse onderzoekers is "schade aan de linker vleugel van de Tu-154M niet gestart door de botsing met de berkboom ... De vernietiging van de vleugel
begon voor de berkenboom ... [en] veel schade aan de linker vleugel van de Tu-154M Vliegtuig draagt sporen van een explosie."


De nieuwe commissie, die is opgericht door het conservatieve Wet en Rechtvaardigheid partij, onder leiding van de tweelingbroer van de overleden president, 
na het in 2015 aan de macht kwam, heeft eerder dit jaar beweerd dat het presidentieel vliegtuig waarschijnlijk door een explosie werd neergehaald.

Zij voegde eraan toe dat de Russische luchtverkeersleiders de Poolse piloten opzettelijk hebben misleid over hun locatie, toen zij op 10 april 2010 de baan
van de militaire luchthaven Smoleńsk in west-Rusland naderden.

Bron:  PAP, TASS, The News.pl

#Tag:  Onderzoek, Smolensk vliegtuigongeluk

  
Back to top
IP Logged
 
Pieszyce*
Forum Administrator
*****
Offline


Właściciel

Posts: 57.920
Joined: 10.01.2004
Gender: Male
Re: 'Sporen van explosie' gevonden op het Smoleńsk vliegtuig
Reply #3 - 01.10.2017 at 00:25:13
Print Post  
Rusland wil Polen dwingen om Smoleńsk onderzoek te sluiten
 
Moskou’s “koppige” weigering om samen te werken met Warschau en het Smoleńsk vliegtuigwrak te overhandigen heeft tot doel om ons te dwingen het onderzoek te sluiten”, zegt de minister van Buitenlandse Zaken van Polen.


Officieel, heeft Moskou het wrak van het presidentieel vliegtuig niet teruggegeven omdat het nog steeds de crash in Smoleńsk, west-Rusland, onderzoekt. Die op 10 april 2010 alle 96 mensen aan boord heeft gedood.

Maar Waszczykowski heeft gezegd dat “we weten uit diplomatieke gesprekken dat [het Russisch onderzoek] een excuus is” om het wrak niet terug te geven.

Waszczykowski zei dat Rusland de terugkeer van het wrak weigerde in de hoop dat Polen haar onderzoek naar de ramp op geeft.

Maar de Poolse minister van Buitenlandse Zaken zei dat des te langer Rusland het wrak tegenhoudt, hoe meer Warschau denkt dat Moskou iets te verbergen heeft.

Lees hier verder . . . . .
  
Back to top
IP Logged
 
Pieszyce*
Forum Administrator
*****
Offline


Właściciel

Posts: 57.920
Joined: 10.01.2004
Gender: Male
Re: 'Sporen van explosie' gevonden op het Smoleńsk vliegtuig
Reply #4 - 01.10.2017 at 00:26:45
Print Post  Men krijgt er maar geen genoeg van. Ben benieuwd of we nog mee mogen maken dat PiS de gegeven uitleg accepteert of een uitleg naar zich toe schrijft.
  
Back to top
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint